Persondatapolitik for Aktiv Guld

Denne politik om behandling af personoplysninger beskriver, hvorledes Aktiv Guld A/S ("Aktiv Guld", "os", "vores", "vi") indsamler og behandler oplysninger om dig.

Persondatapolitikken gælder for personoplysninger, som du giver os i forbindelse med, at du er i kontakt med Aktiv Guld som kunde eller samarbejdspartner. Det kan fx være, hvis du køber en vare hos Aktiv Guld, retter henvendelse til vores Kundeservice, eller når du bruger webshoppen www.aktivguld.com.

1.    Beskyttelse af personoplysninger

Denne politik gælder for www.aktivguld.com som ejes og drives af:

Aktiv Guld A/S
Vallensbækvej 46
2625 Vallensbæk
CVR 20309598 
Tlf. nr.: 4366 2000
E-mail: ag@aktivguld.com

Aktiv Guld er underlagt den danske persondatalov, og enhver behandling af personoplysninger sker under iagttagelse af persondataloven. Aktiv Guld er i medfør af persondataloven at betragte som dataansvarlig for de oplysninger, der registreres om kunder og besøgende på hjemmesiden.

Aktiv Guld indsamler på forskellig vis oplysninger om dig i forbindelse med, at du anvender hjemmesiden. Denne politik beskriver hvilken type oplysninger, vi indsamler, hvordan vi behandler disse, og hvem du kan kontakte, såfremt du har spørgsmål eller kommentarer til vores retningslinjer.

2.    Hvilke oplysninger indsamler vi?

Aktiv Guld indhenter oplysninger om vores brugere på to måder: Gennem såkaldte 'cookies' (se næste afsnit) og gennem registrering (se nedenstående).

Ved køb på hjemmesiden indsamler Aktiv Guld blandt andet kundens navn, adresse, telefonnummer samt e-mail-adresse, som er nødvendige for at effektuere ordren, og som udelukkende anvendes til behandling af ordren. Oplysningerne transmitteres og gemmes elektronisk i 5 år.

Ud over købssituationen kan Aktiv Guld også bede om personoplysninger, når du ønsker at tilmelde dig nyhedsbreve, konkurrencer eller andre tjenester. Personoplysninger indsamlet af Aktiv Guld er primært til brug for navn, adresse, e-mail-adresse. Du kan give dit samtykke til at komme på vores mailingliste, således at du løbende kan modtage nyhedsbreve samt invitationer til events og konkurrencer. Denne service kan du til enhver tid omkostningsfrit til- og afmelde.

3.    Hvorfor bruger vi cookies? 

Når du besøger www.aktivguld.com første gang, modtager du automatisk en cookie. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din web browser (f.eks. Internet Explorer, Firefox, Safari, etc.) og som registrerer dig som unik bruger. Denne cookie identificerer Aktiv Gulds webserver, når du besøger www.aktivguld.com og registrerer anvendelsen heraf.

Aktiv Guld anvender cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker med henblik på at belyse, hvem der besøger www.aktivguld.com.

Aktiv Guld registrerer oplysninger som IP-numre, antal bytes sendt og modtaget, Internet-host, tid, browsertype, -version -og sprog, dato, osv. Denne type informationer giver os mulighed for at tilpasse og oprette indhold og tjenester, så de stemmer overens med dine interesser og ønsker. Cookien er ikke et program og kan ikke indeholde virus.

De fleste browsere lader dig slette cookies fra din harddisk, blokere for alle cookies eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Se vejledningen til din browser eller hjælpefunktionen for at få mere information om disse funktioner. Du skal dog være opmærksom på, at du somme tider ikke kan få adgang til et websted, eller at nogle funktioner på webstedet ikke fungerer, hvis du ikke accepterer cookies.

4.    Hvordan beskytter vi dine personoplysninger?    

Det er vigtigt for Aktiv Guld, at dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Adgangen til alle registrerede brugerdata på www.aktivguld.com er begrænset til betroede medarbejdere, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om oplysninger om vores brugere håndteres forsvarligt og under stadig hensyntagen til dine rettigheder.

Aktiv Guld krypterer alle dine kontooplysninger med den såkaldte SSL (Secure Socket Layer) protokol. Det betyder, at uvedkommende ikke kan aflæse dit kortnummer eller andre informationer under transaktion af Teller. Bemærk, at også siden, hvor du giver dine kontooplysninger, ser anderledes ud end resten af shoppen. Dette skyldes krav fra Teller om, at siden skal være sikker og oplysninger krypterede.

5.    Hvem deler vi personoplysninger med?   

Vores hjemmeside bliver hostet af eksterne leverandører, som behandler oplysningerne på vores vegne og efter instruks fra os.

For at kunne videreudvikle og forbedre hjemmesiden fører vi statistik over, hvordan brugerne anvender siden, fx til at se hvilke sider og browsere, vores kunder anvender mest. Aktiv Guld anvender Google Analytics til indsamling af besøgsstatistik og videregiver i den forbindelse IP-adresser til Google. Google Analytics handler alene på vegne af Aktiv Guld, hvorfor de ikke må anvende oplysningerne til egne formål. Google kan dog videregive informationerne til tredjepart, hvor loven kræver dette, eller til tredjepart, som udfører opgaver for dem. Privatlivsvilkårene for Google Analytics accepteres ved besøg på aktivguld.com og fremgår af http://www.google.com/intl/da_DK/policies/privacy/.

I forbindelse med levering af varer, som du har købt hos Aktiv Guld, vil oplysninger om dit navn, adresse, e-mail, telefonnummer samt ordrenummer og specifikke leveringsønsker blive videregivet til PostNord eller en anden transportør, der forestår leveringen af de købte varer til dig. 

6.    Dine rettigheder

Du har efter databeskyttelsesforordningen en række rettigheder i forhold til vores behandling af oplysninger om dig. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os.

  • Ret til indsigt (indsigtsret): Du har ret til at få indsigt i de personoplysninger, som vi behandler om dig, samt en række oplysninger om, hvordan dine personoplysninger behandles, herunder bl.a. hvad formålet med behandlingen er, hvem dine personoplysninger deles med, samt informationer om det tidsrum dine personoplysninger opbevares i. Du har desuden ret til at få at vide, hvor dine personoplysninger stammer fra.
  • Ret til berigtigelse: Du har ret til at få urigtige/forkerte oplysninger om dig selv rettet. Du har også ret til, at få gjort ufuldstændige personoplysninger om dig fuldstændige.
  • Ret til sletning: I særlige tilfælde har du ret til at få slettet oplysninger om dig, inden tidspunktet for vores almindelige generelle sletning indtræffer.
  • Ret til begrænsning af behandling: Du har i visse tilfælde ret til at få begrænset behandlingen af dine personoplysninger til kun at bestå af opbevaring, fx hvis du mener, at de oplysninger, vi behandler om dig, ikke er korrekte. 
  • Ret til dataportabilitet: Du har i visse tilfælde ret til at få personoplysninger, som du selv har givet os, udleveret i et læsevenligt format og har ret til at overføre disse oplysninger til en anden dataansvarlig.
  • Ret til indsigelse: Du har i visse tilfælde ret til at gøre indsigelse mod vores behandling af dine personoplysninger. Du kan også gøre indsigelse mod behandling af dine oplysninger til direkte markedsføring. Hvis du ikke ønsker, at vi bruger dine personoplysninger til direkte markedsføring og profilering, skal du desuden slette dine cookies.
  • Ret til at tilbagekalde samtykke: Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde et samtykke, du har givet os til en given behandling af personoplysninger, herunder til fremsendelse af nyhedsbreve. Hvis du ønsker at tilbagekalde et samtykke, skal du kontakte ag@aktivguld.com.


Du kan læse mere om dine rettigheder i Datatilsynets vejledning om de registreredes rettigheder, som du finder på www.datatilsynet.dk

7.    Din tilkendegivelse og ændring/sletning af personlige data

Når du besøger Aktiv Guld accepterer du ovenstående retningslinjer.

Hvis dine personlige oplysninger ændrer sig, eksempelvis din e-mail-adresse, eller hvis du ikke længere ønsker at bruge de tjenester, som du har tilmeldt dig på www.aktivguld.com, er det muligt at opdatere eller slette dine personlige oplysninger ved enten at logge ind på din konto på www.aktivguld.com eller sende en e-mail til ag@aktivguld.com.

8.    Ændring af retningslinjer  

Aktiv Guld forbeholder sig ret til at opdatere og ændre retningslinjerne i denne politik. Når vi gør det, retter vi også datoen for 'senest opdateret' nederst i dokumentet.

9.    Klage til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine personoplysninger på. Du finder Datatilsynets kontaktoplysninger på www.datatilsynet.dk.


*Denne persondatapolitik for Aktiv Guld er senest opdateret den 27. august 2020.